Recepten
Pizzadeeg eenvoudig
Pizzadeeg kun je op veel manieren bereiden. Dit is de eenvoudige variant. De basis voor een geweldige pizza. Je maakt het met slechts vier ingrediënten. Ingrediënten • 1 kilo bloem. Liefst Italiaanse bloem van het type‘00’ • 630 ml. water op kamertemperatuur • 7 gram droge gist • 18 gram zout ongeveer 1 eetlepel Gereedschap […]
Napolitaans pizzadeeg
Een Napolitaanse pizza bak je al in slechts 90 seconden. Een heerlijke traktatie én een lust voor het oog! Deze iconische pizza, afkomstig uit Napels, Italië, maak je van deeg van alleen meel, water, zout en gist. Het wordt een zacht deeg dat je gemakkelijk met de hand tot een mooie pizzabodem vormt. Eenmaal in de […]
Fagioli con Salsiccia
Echt een heerlijk, rustiek Italiaans gerecht vol intense smaak. Typisch voor de Toscaanse keuken, maar vooral zeer geliefd bij de Florentijnen. Perfect voor de koudere wintermaanden, maar ook een geliefd en tijdloos gerecht op elk ander moment van het jaar. En, nog lekkerder met een flinke scheut goede, extra vierge olijfolie. Gereedschap • Mangiafuoco Home Gas […]
Kip gegrild in de houtoven
Tot in de perfectie bereide gegrilde kip uit de houtgestookte oven. Gemarineerd in verse kruiden, zacht, sappig en vol van smaak. Deze kip zal zeker een hit zijn bij etentjes met vrienden en familie. Gereedschap: • gietijzeren pan • tweede pan om de kip te bedekken • aluminiumfolie • zeer droog gehakt hardhout en wat […]
Gegratineerde mac & cheese
Macaroni met kaas zoals macaroni met kaas hoort te zijn. De énige echte. Tuurlijk, de mac ’n cheese van je moeder of oma was heerlijk vroeger, maar er gaat niks boven de ultieme versie uit de houtoven. Voorbereiding: Verwarm de houtoven voor op 190°C en breng een pan met water aan de kook. Ingrediënten: 450 […]
Lamsbout mediterrane
Een lamsbout maak je niet iedere dag. En als je ‘m dan maakt, dan zorg je ervoor dat je het beste stukje lamsvlees kunt krijgen en dat je deze met heel veel liefde klaarmaakt. Dit gerecht uit de Oervuur-Keukenhaard is een feestje op je bord. Heerlijk mals, sappig lamsvlees, waarvan de geur je meevoert naar zonnige […]