Lamsbout mediterrane

En was het lekker?
We horen graag van je!

Een lamsbout maak je niet iedere dag. En als je ‘m dan maakt, dan zorg je ervoor dat je het beste stukje lamsvlees kunt krijgen en dat je deze met heel veel liefde klaarmaakt. Dit gerecht uit de Oervuur-Keukenhaard is een feestje op je bord. Heerlijk mals, sappig lamsvlees, waarvan de geur je meevoert naar zonnige vakantieoorden. Niet gek opkijken dus, als nieuwsgierige buren ineens hun hoofd om de hoek steken. Reken per persoon op zo’n 200-250 gram lamsbout.

Ingrediënten
• 1 lamsbout, ca. 1,5 – 2 kg
• grof zeezout
• versgemalen peper
• 5 teentjes knoflook, heel!
• 5 eetlepels olijfolie
• 4 takjes rozemarijn
• 4 takjes tijm

Bereiding
1. Maak met een dun mes inkepingen onder de huid van de lamsbout en stop er de teentjes knoflook, verse rozemarijn en takjes tijm in.
2. Wrijf het vlees in met olijfolie, grof zout en gemalen peper en zet de lamsbout voor minimaal 8-12 uur in de koelkast, zodat de smaken goed intrekken.
3. Haal de lamsbout tijdig uit de koelkast en steek ‘m aan het spit.
4. Stapel een paar stukken hout dicht bij de achterwand van de Oervuur-Keukenhaard en steek het voor aan.
5. Plaats na ongeveer 30 minuten het spit met de lamsbout in de haard en start de grillmotor. Zet de lekbak eronder om vrijkomende sappen op te vangen.
6. Laat het spit ongeveer drie uur draaien. Zorg dat het houtvuur blijft branden en indien nodig vul je dus tijdens het grillen hout toe.

Lekker met nieuwe, gebakken aardappelen en haricots verts in spek.

Eet smakelijk!