Fagioli con Salsiccia

En was het lekker?
We horen graag van je!

Echt een heerlijk, rustiek Italiaans gerecht vol intense smaak. Typisch voor de Toscaanse keuken, maar vooral zeer geliefd bij de Florentijnen. Perfect voor de koudere wintermaanden, maar ook een geliefd en tijdloos gerecht op elk ander moment van het jaar. En, nog lekkerder met een flinke scheut goede, extra vierge olijfolie.

Gereedschap
• Mangiafuoco Home Gas Pizza Oven
• gietijzeren koekenpan of GUSSTO braadpan

Ingrediënten
• ongeveer twee kopjes Fagioli all’uccelletto
• 450 gram Italiaanse worst, zonder venkelzaad

Bereiding
1. Verwarm de Mangiafuoco Home Gas Pizza Oven voor op ongeveer 200 °C.
2. Ontvel de worst en vorm er – met lichtnatte handen – kleine, langwerpige gehaktballen. Je kunt de worst ook heel laten, maar prik het vel dan een paar keer in voordat hij de oven ingaat.
3. Leg de gehaktballetjes/worstjes op de voorverwarmde (!) gietijzeren pan en schuif het de oven in.
4. Draai de worst halverwege,  na zo’n 10-12 minuten, om. Gebruikt u de complete worst, met vel, dan duurt het iets langer.
5. Haal de gehaktballetjes uit de pan zodra ze bruin zijn. Plaats de Fagioli all’uccelletto in dezelfde pan en verwarm in de oven tot het suddert.
6. Voeg de gehaktballetjes toe aan de Fagioli all’uccelletto en zet het voor een paar minuten terug in de oven. Als alles gloeiend heet is, dien je het op als hoofdgerecht, bijgerecht of over een lekker geroosterd stuk goed brood.

Buon Appetito!